De E-Sigaret http://e-sigaretten.org Een nieuwe generatie sigaretten. Mon, 25 Jul 2016 08:16:50 +0000 en-US hourly 1 2015 http://e-sigaretten.org/2015/ Tue, 22 Dec 2015 09:55:59 +0000 http://e-sigaretten.org/?p=40 [...]]]> Gezien er uit recent onderzoek is gebleken dat de effecten van de e-sigaret schadelijker zijn dan verwacht zijn er sinds 1 februari 2015 meer eisen waaraan deze dient te voldoen:

– de e-sigaret dient te voldoen aan bepaalde veiligheidseisen;

– de navulbare nicotine-oplossing mag maximum 2 ml zijn;

– kinderen mogen niet de mogelijkheid hebben om de sluitingen te openen zodat ze toegang hebben tot de opvulbare chemische oplossing;

-onder de 18 jaar is het verboden om deze sigaret te kopen;

– de tabakswet zal gelden op de e-sigaret en zal vanaf 2016 in werking treden, het zal dus niet meer mogelijk zijn om deze te gebruiken in openbare ruimtes;

  • alle ingrediënten van de navulling en de neveneffecten moeten worden weergegeven worden in een bijsluiter die zich in de verpakking dient te bevinden.

Besluit

Net zoals de gewone sigaret is gebleken dat de E-sigaret minder gezond is dan we aanvankelijk dachten. We kunnen u aanraden om uzelf goed in te lezen voordat u een E-sigaret aanschaft met het idee dat deze gezonder is voor uw gezondheid!

]]>
2012 http://e-sigaretten.org/2012/ Tue, 22 Dec 2015 09:55:30 +0000 http://e-sigaretten.org/?p=38 [...]]]> De e-sigaret valt niet onder de wet van de van de tabaksproducten en die van de geneesmiddelen. Er mag dan ook geen reclame over gemaakt worden zoals ook geldt voor de gewone sigaretten. 

Het is niet toegelaten om nicotine houdende e-sigaretten te verkopen in Nederland echter heerst er wel een gedoogbeleid waardoor ze vrij verkrijgbaar zijn op de markt.

 Er is getracht om de verkoop van nicotinehoudende e-sigaretten te verbieden maar door onvoldoende motivatie is deze maatregel teruggedraaid door een Haagse rechter. Rookte deze ook wel eens een e-sigaret? Daarom dient de overheid de handel in e-sigaretten toe te staan.

 De e-sigaret mag gerookt worden op plaatsen waar de gewone sigaret niet is toegestaan gezien hij niet onder de tabakswet valt.

]]>
WordPress › Error

Our RSS feed is disabled. Please visit our homepage.